• Daniel Gardelin-Zambon från Röda Korset i Linköping bekräftar avtalet. Foto: Willhem
  • Här öppnar Kupan inom kort. Foto: Tommy Pettersson

Röda Korset öppnar second handbutik

Förra året blev det klart att Orientlivs kommer att etablera sig i en större butikslokal i Skäggetorps centrum och därmed öka serviceutbudet rejält. Nu är det också klart att Röda Korset i linköping öppnar en Second hand butik i centrumet.

Kommunen har under senare år börjat lägga resurser på offentligt finansierad service och fastighets-och centrumägaren Willhem satsar stora summor på renovering av lägenheter och kommersiella lokaler. En ny centrumledare, Peter Särud, anställdes för ett tag sedan och nu verkar det som om den positiva affärsutvecklingen håller i sig i stadsdelens centrum.

Ljus Framtid

Röda Korset bedriver en omfattande verksamhet i Linköping med en Second hand butik i Berga bland mycket annat. Nu riktar man blicken mot Skäggetorp och ökar därmed sitt engagemang ytterligare utanför kommunens stadskärna.

– Vi har sett att behovet växer inom vårt område och många har efterfrågat en Second handbutik i Skäggetorp. Vi räknar med att öppna vår ”Mötesplats Kupan” redan den förste april och i början har vi öppet tre dagar i veckan sedan har vi tänkt att ha fullt ut öppet i juni, säger en av de ansvariga i södra Röda Korset kretsen i Linköping Daniel Gardelin-Zambon vidare.

– Vi behöver ungefär 40 frivilliga personer till butiken för att driva verksamheten och det går bra att anmäla sig till det på vår hemsida.

Folk drar folk

Systembolaget flyttade för sex sju år sedan och många förutspådde att Skäggetorps centrum skulle dö ut och en del detaljhandel drogs ned i en tillfällig butiksdöd. Men nu under det senaste året har det vänt och flera näringsidkare har sedan dess etablerat sig Skäggetorp.

– Det är glädjande att vi kunnat sluta ett avtal med Röda korset det gör att vi får ännu fler besökare i centrum och vi ökar den uthyrda lokalytan med 550 kvadratmeter. Ju mer butiker och verksamhet vi kan få till stadsdelen desto bättre, säger centrumledaren Peter Särud och fortsätter.

– Vi ser att när vi arrangerar vår ”Fredagsloppis” så ökar besöksantalet med drygt 3 000 personer, menar Peter Särud och berättar att Orientlivsbutiken öppnar i början på mars.