• LFC-anfallaren Fridolina Rolfö är klar för storklubben Bayern München. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Rolfös egna ord om storflytten

I förra veckan stod det klart. LFC-anfallaren Fridolina Rolfö lämnar för spel med den tyska storklubben Bayern München. I början av januari går flytten från Linköping och den 23-åriga landslagsspelaren inleder ett nytt kapitel i hennes framgångsrika karriär. – Drömmen var redan som liten tjej att en dag få spela utomlands, säger hon.

Med IFK Fjärås som moderklubb kom Fridolina Rolfö från Jitex BK till Linköpings FC inför säsongen 2014. Utvecklingskurvan har gått spikrakt uppåt och när årets SM-guld bärgades spelade den starka anfallaren en avgörande roll, dessutom var hon med vid bragdresan i Rio de Janeiro då landslaget kammade hem OS-silvret. Nu fortsätter succésäsongen och i förra veckan presenterades hon som nyförvärv i den tyska, och minst sagt anrika, storklubben Bayern München.

– Att jag har tagit mig till den här nivån har nog till stor del varit Linköpings förtjänst. Jag fick komma till ett topplag och spela i Damallsvenskan på en hög nivå i flera år, det har gjort att jag hela tiden har utvecklats och i takt med det har även mitt självförtroende blivit bättre och bättre. LFC har en bra organisation och tränarna har utvecklat många unga spelare de senaste säsongerna, säger det framtida utlandsproffset. 

Ett nytt äventyr

I början av januari går flyttlasset till Tyskland och med det uppfyller Fridolina Rolfö en dröm hon har haft under en lång tid.

–  Drömmen var redan som liten tjej att en dag få spela utomlands och få möjlighet att testa på det livet också. Det ska verkligen bli spännande att uppleva ett nytt äventyr, som inte är i min hemmamiljö, säger anfallaren och avslutar:

– Tyska ligan har länge varit en morot för mig och nu när jag får chansen vill jag försöka bidra med mitt spel och ta med mig den erfarenhet jag fått här i Sverige för att hjälpa laget i både Champions League och serien så mycket jag bara kan.