• Melissa Borg säger att det är bra att träna med en kompis för att behålla motivationen. Foto: Anna Ek.
  • Antalet medlemmar på Fitness24Seven minskade mycket i början av april. Foto: Anna Ek.

Så behåller du träningsglädjen

Har du tappat träningsmotivationen? Du är inte ensam. Melissa Borg ger dig tips på hur du behåller träningsglädjen.

Till exempel på Fitness24Seven i Linköping minskade antalet medlemmar mycket i början av april.

– Jag tror att det beror på vädret. Många slutar komma hit och är hellre ute och grillar eller fikar. Jag vet även många som varje år springer utomhus de varma månaderna och kommer hit de kalla månaderna, berättar Melissa Borg som jobbar på Fitness24Seven.

Livsomställning

Melissa Borg tror även att personer som tappar träningsmotivationen har stött på några motgångar och sedan ger de upp för att det känns som att de måste börja om. Eller att vissa personer har satt upp ett mål, och när de har klarat målet orkar de inte fortsätta att träna.

– Det är ju en livsomställning, man måste planera och lägga in tid för träning. Många kanske väljer att prioritera bort träningen, eftersom det kanske känns tungt.

Träna med en kompis

– Om du känner att du har tappat träningsmotivationen är det bra att börja träna med en kompis så att ni kan ”pusha” varandra, tipsar Melissa Borg.

På gymmet försöker de behålla kundernas motivation genom att ha kampanjer inför sommaren, så att personer inte behöver lägga så mycket pengar på träningen. Hon säger även att det är bra att ta hjälp av en personlig tränare.

Killar mer motiverade

Melissa Borg har märkt att killar är lite mer motiverade än tjejer. Hon säger att tjejerna brukar komma de två sista månaderna innan sommaren och träna intensivt, medan killarna kommer mer regelbundet.

– De killar som är kvar på gymmet är de som tränar i en stor grupp. De har nog mycket av sitt sociala liv på gymmet, säger Melissa Borg.