Så mycket mer än studier

- Krönika

Gymnasiet. En tid när du får se dig själv med nya ögon, en tid när du får gå i en klass där personerna är mer som du, en tid när du förhoppningsvis får vänner som alltid kommer finnas vid din sida.

Mitt i all stress och oro inför valet är det viktigt att inte glömma bort att gymnasiet är mer än bara prov, lektioner och inlämningsuppgifter.

I fyran bestämde jag mig. Jag ska bli journalist. Efter att jag läste en kurs i journalistik på gymnasiet suktade jag efter ännu mer kunskap - därför var jag så glad när jag kom in på Journalistik och multimedia på Södertörns högskola. Tyvärr är det inte många som finner sitt drömyrke redan i mellanstadiet. Gymnasiemässan, som går av stapeln i helgen, är ett ypperligt tillfälle för alla som ännu inte har bestämt sig för vilket program eller vilken skola de ska välja. Alla gymnasieskolor i Linköping finns företrädda och olika gymnasieprogram från skolor i Mjölby, Kinda och Åtvidaberg.

Om du sitter vid datorn just innan ansökningen ska stänga och fortfarande inte är säker på vad du ska välja så är det bara att köra på magkänslan. Kom ihåg att gymnasievalet inte är ett livsavgörande beslut. Om valet inte känns rätt går det att byta program, eller om du inte trivs med klasskamraterna går det att börja i en ny klass. Det viktiga är att du senare kan tänka tillbaka på gymnasietiden med ett leende på läpparna.