• Aron Flam, Ahmed Berhad, Jonatan Unge och Branne Pavlovic är SEMST. Foto: Anders Berg

Saboterade i Sundsvall

De fyra komikerna Aron Flam, Ahmed Berhad, Jonatan Unge och Branne Pavlovic utgör tillsammans SEMST, utläses Super Epic Mega Sweet Titans of Comedy, en blygsam kvartett som inte väjer för det obekväma.

Med en kaxig attityd, skämt om knark och sex är de något av stand upens bad boys.

– Vi är så långt från Henrik Schyffert som man kan komma, menar Branne Pavlovic då vi berör just stand up comedy och vad det är för något.

Dra en vits är inte kul

– När jag började för tio år sedan så var det inte så många klubbar eller komiker som höll på. Det var dock en hel del skådisar och mediamänniskor som ville eller behövde någon slags ny plattform att stå på och då försökte sig på just stand up men det är inte stand up när, till exempel, Johannes Brost berättar en vits. Måna av de lite äldre komikerna känner inte riktigt igen sig då det finns så många olika stilar och komiker som kör nu för tiden. Men jag tycker att det är bra och att det finns en variation i stilar och ämnen. Förr kunde man ha femton bra minuter som man levde på i tio år. Så är det inte längre.

Bad boys of comedy

– Vi har nog fått en stämpel som bad boys, hårdingar och som kaxiga typer. Så klart stämmer det. I alla fall om man ser oss på scenen. Det har också hänt att vi inte riktigt nått fram, som i Sundsvall då hela gigget blev saboterat för att någon ringde polisen och sa att vi var påtända under vårt uppträdande och att vi hade pratat positivt om våldtäkt. Det konstiga är dock att vi inte hade något om just våldtäkt den gången. Däremot hade Jonatan en rutin om heroin.

Linköping 22 mars

– Vi gjorde en av våra bästa föreställningar i Norrköping och Linköping var inte sämre det heller. Det ska verkligen bli kul att komma tillbaka till er i Linköping nu den 22 mars och till Norrköping dagen efter. Genom olika poddar, ryktet om sin vildsinta humor och en radda av bra föreställningar har SEMST nu klivit upp i högsta divisionen och detta helt utan hjälp av de vanliga mediala allfartsvägarna.

– Jag gör inte företagsjobb och mina erfarenheter av tv är inte odelat positiva utan jag anser att det blir vare sig roligare eller bättre om man ska låt tv filtrera det jag kommit upp med. Då jobbar jag hellre med något annat på sidan om, avslutar Branisalv "Branne" Pavlovic.