• En sagolik jul på Kolmården. Bild: Pressbild

Sagojul på Kolmården

Nu flyttar julen in på Kolmården under tre adventshelger. Jul, magi och en sagovärld är det man vill bjuda på.

Kolmårdens djurpark öppnar nu upp för julen och dess magi då det blir sagojul under tre adventshelger med tomtar, troll och annat som hör julen till. Det kommer även att tändas tusentals juleljus och en marknad i samma anda. Bamse och hans vänner har julpyntat och gjort fint i ett vackert Småköping. I Barnens Lantgård har självaste jultomten flyttat in och alla som vill får lämna önskelistor och krama tomten.

Unikt men mysigt

– Äntligen presenterar vi jul på Kolmården. Under flera år har vi arbetat med idéer på hur vi kan göra ett unikt och mysigt jularrangemang som sprider julstämning till hela familjen. Med parkens natur som grund skapar vi fantastiska julmiljöer och med hjälp av underhållning av såväl tomtar, troll och Bamse kommer Sagojul på Kolmården att bli ett äventyr för alla åldrar, säger Mattias Zingmark, marknadschef på Kolmården.

Öppet året runt

Sagojul är en del av visionen att göra Kolmården tillgänglig under alla årstider. Sagojul på Kolmården kommer att hålla öppet fredag till söndag under 2:e till 4:e advent och förhoppningen är att välkomna drygt 30 000 gäster under dessa dagar. Även Vildmarkshotellet följer parkens koncept och kommer att skapa julmagi för hotellgästerna under öppetdagarna.