• Per Tholmark och Roy Karlsson är nöjda med sin senaste etablering men söker ytterligare hyresgäster.
  • Joakim Gunler utanför byggnaden där Leo's Lekland byggs just nu.

Säkerheten viktigast i nya Leklandet

Tornby handelscentrum växer och är redan ett av de absolut största handelscentrumen i Sverige just nu.

Till Tornby vallfärdar mängder av bilburna barnfamiljer från hela regionen för att handla allt som behövs för ett hem. De allra flesta stora kedjorna finns på plats och det finns gott om parkeringsmöjligheter.

Leo's från Luleå

Men ibland kan det bli lite enahanda för både föräldrar och barn att bara shoppa. Ikeas bollhav räcker inte till vare sig utrymmesmässigt eller innehållsmässigt för några större och/eller äldre barnaskaror. Tiden räcker heller inte till för att åka någon annanstans än just Tornby.

Därför bedömde de båda hockeykompisarna från Luleå, Joakim Gunler och Jonas Rönnqvist, att Linköping skulle kunna bli platsen för deras nya Lekland. Med sitt företag Leo's lekland kommer man nu att etablera sig i området där K-Rauta låg förut.

– Vi har 19 stycken leklandsanläggningar i Sverige och Norge och den vi startar i Linköping i oktober blir nummer 20. I höst ska vi in i Danmark. Det går ganska bra. Vi har cirka 500 anställda och omsätter 240 miljoner, säger vd Joakim Gunler och berättar om företagets filosofi.

– Vi är extremt inriktade på driftsfrågor. Säkerhet, service samt städning är våra tre S som vi jobbar med. Där försöker vi sticka ut i branschen.

– Vi fick ju en fantastisk möjlighet, i och med fastighetsbolaget Cramlots erbjudande, att etablera oss i en perfekt fastighet i ett suveränt läge. Linköping är en snabbt växande stad och Tornby växer fortfarande, det är naturligtvis jätteintressant för oss.

Dubbelt så stort

Cramlot är ett relativt nybildat bolag där bröderna Per Tolmark och Lars Tholmark är majoritetsägare och där även vd Roy Karlsson äger en del. Företaget investerar cirka 19 miljoner kronor på att bygga om de lokaler där bland annat K-Rauta bygghantering och Tholmarks uthyrning låg. Leo's ska flytta in i oktober och det blir då i ett 8 000 kvadratmeter stort leklandskap. Det blir naturligtvis störst i stan, dubbelt så stort som Busfabriken.

Ungefär 30 nya jobb skapas i och med Leo's etablering och hyresavtalet löper på 12 år.