• Olja och vinäger i lösvikt finns i den oljebar som numera står i Saluhallen. Foto: Tommy Pettersson
  • Karin Petersson flyttade nyligen in och stortrivs. Nu till jul gör hon fina korgar att ge bort. Foto: Tommy Petersson
  • Emilia Eriksson och Lisa Antelius hittar man båda i Saluhallen. Lisa äger och driver Matkällaren och Saluhallen, Emilia jobbar hos Ronaldos. Foto: Tommy Pettersson
  • Första dan för Kalle Nilsson bakom fiskdisken. Foto: Tommy Pettersson

Saluhallen ett år

Saluhallen på Storgatan fyllde nyligen ett år och under den tiden har man gått från klarhet till klarhet. Senaste butiken att etablera sig är GK: feskarn som nyligen öppat upp en butik.

Lisa Antelius äger och driver Matkällaren som ligger i Saluhallen som hon också ansvarar för. Det har nu gått ett år sedan man öppnade och hon kan berätta om ett spännande år med flera nya aktörer i den 800 kvadratmeter stora affärslokalen.

Köttbutik, bageri och delikatesser

– I mars flyttade Britta och Lennarts kött in sedan följde Ronaldos stenungsbageri efter och öppnade i april därefter tog Det lilla kökets delikatesser och flyttade in nu i oktober. Förra veckan så öppnade även GK: feskarn upp en fiskavdelning här, säger Lisa Antelius med stolthet i rösten och fortsätter med att berätta att i framtiden skulle hon gärna vilja ha en vinbar och någon seriös tobaks och cigarrbutik i huset.

Guldkant

– Jag är öppet för allt som kan sätta guldkant på tillvaron och som ger njutning, säger hon med eftertryck i rösten där hon står bakom disken i sin egen restaurang precis efter att själva lunchrusningen precis har klingat av. I själva restaurangen Matkällaren har man sittplatser både i gatuplan men också drygt ett hundratal i källaren. En snabb rundfrågning bland de nya butikerna visar att de trivs och att kunderna hittat till dem.

Karin Petersson på Det lilla kökets delikatesser låg tidigare lite längre ner på Storgatan i en egen butik. Hon är mycket nöjd med sin nya lokal.

– Tidigare kom kunderna in och köpte vad de skulle ha men nu känner jag att även kunderna till de andra butikerna tittar förbi och kanske köper något även av mig, säger en nöjd butiksinnehavare och fortsätter att visa upp några av de ostar hon säljer över disk.