• Saluhallen är färdig invändigt, nästa steg är utsidan som ska vara klart i maj.

Saluhallen kom upp ur källaren

När Matkällaren flyttade från Torggatan till de nyrenoverade lokalerna på Storgatan i Linköping följde kunderna naturligtvis med. Men förhoppningarna med nyöppningen var också att fler kunder skulle upptäcka fördelarna med en ”riktig” saluhall.
Äldre Linköpingsbor brukar berätta om att det funnits både två och tre populära saluhallar i kommunen. Men vi får gå tillbaka i historien till 1960 talet för att hitta dem.
Nu i vår bjuder Lisa Antelius från Matkällaren in lokala producenter varje för att presentera sina produkter på vad som skulle kunna kallas för inomhusmarknad.
Dessutom har man öppnat en manuell kött och charkdisk som Britta och Lennarts Nära kött förestår. Sedan tidigare finns edan tidigare en fisk, ost och delidisk, plus en matservering och catering.
– På kött föll valet på Britta och Lennarts Nära Kött som har styckning av nöt, gris och lamm och egna charkprodukter med försäljning i Knäppingsborg, Norrköping och i Norsholm, men inte förrän nu i Linköping, berättar Lisa Antelius.

Matkällare make-over

Den nya Matkällaren har en stor öppen planlösning med plats för olika matupplevelser, Lisa Antelius har lång erfarenhet av catering, restaurang och god mat. Hon driver sin egen fisk och ost disk förutom att ha helhetsansvar för saluhallen.
–Linköping behöver en saluhall och vi genomför nu nästa fas i förbättringen av fastigheten. Saluhallen är färdig invändigt, nästa steg är utsidan som ska vara klart i maj. Vi jobbar även på en trivsam entré från bakgatan, Göran Dyks gata och det ska stå klart till sommaren, säger fastighetsägaren Johan Westergren.