• Innovationsrådgivaren Erika Pohjanen hjälper studenterna att spetsa idéerna. Foto: Kajsa Nilsson

Samlar in studenternas idéer

I tävlingen Room for everyone får studenterna vid Linköpings universitet dela med sig av sina idéer för att skapa ett mer inkluderande samhälle. I april utses vinnarna i fyra kategorier. I prispotten ligger lunchmöten med personer i det östgötska näringslivet.

Det är universitetets bolag LiU Innovation som ligger bakom tävlingen i samarbete med Länsförsäkringar Östgöta, Jerhammar & co, Mitt Liv, Östsvenska handelskammaren och Norrköpings kommun.

Fem idéer klara

Nu under mars kan studenterna anmäla sina idéer till LiU Innovation för vidareutveckling tillsammans med en innovationsrådgivare.

– Vi har fått in flera bidrag och har nu fem kvalificerade idéer. Vi hoppas att vi får ihop 20 stycken, säger innovationsrådgivaren Erika Pohjanen som kan hjälpa studenterna att förverkliga idéerna efter tävlingens slut. De färdiga idéerna är studenternas egna.

Värdefulla möten

Det ligger inga pengar i prispotten men väl något användbart för framtiden.

– Vinnarna får möjlighet att presentera sina idéer och äta lunch med representanter från våra samarbetspartners, säger Erika Pohjanen och nämner som ett exempel att vinnaren i kategorin ”inkludering i och introduktion till det svenska samhället” får luncha med Östsvenska handelskammarens näringspolitiska chef Anna Lövheim. De övriga kategorierna är ”Hur kan vi lösa kommunikationsproblem?”, ”Hur kan vi verka för mer engagemang och bättre organisering?” samt ”Hur kan vi få mer inkluderande vård?”.