• Robert Wallin höll ett öppningstal. Foto: Irina Fallakha
  • Några av de hoppfulla företagarna. Foto: Irina Fallakha

Samling inför UF-SM

Nu har deltagarna vid SM – Ungt Företagande samlats för första gången sedan vinnare korades på mässan i Norrköping. En övarvägande del av dem som ska vara med i Stockholm den 16 och 17 maj är unga kvinnor. Glädjande tycker Jonna Castell, tf regionchef, på just Ungt Företagande i Östergötland.

Det var ett glatt gäng som möttes upp i Näringslivets Hus i centrala Linköping för den första av två träffar inför SM i Ungt Företagande på Stockholmsmässan den 16 och 17 maj.

– Mitt jobb som projektledare för, bland annat, vår SM-trupp är att se till att vi ger de tävlande företagen får så bra förutsättningar som möjligt och på alla sätt och vis, säger Robert Wallin på just Ungt Företagande i Östergötland.

Mest tjejer

Truppen Robert Wallin ansvarar för består av ett drygt 40-tal killar och tjejer från tio företag i ganska så skilda branscher.

– Som du ser här idag så är det ganska stor övervikt av kvinnliga företagare här. Det brukar variera från ett år till ett annat men i år är det helt klart mer tjejer med. Det tycker vi självklart är väldigt roligt. Jonna Castell, till förordnad regionchef på UF i länet" är även hon mycket nöjd med att tjejerna tar för sig allt mera.

Från SM till EM

– Det råder annars brist på just kvinnliga företagare och det är något man ständigt påtalar inom näringslivet men vad vi kan se nu så börjar återväxten bli god. Det är även en övervägande del kvinnor som är vd i ett UF-företag.

Vinner man i Stockholm går man vidare till EM. Robert Wallin känner att i år finns det stora möjligheter att något av lagen går hela vägen. Den 17 maj vet vi men innan dess blir det ytterligare träffar och uppladdning inför de två stora dagarna. Linköpings Posten ber att få återkomma.