• Sandupptagning pågår. Foto: Tommy Pettersson

Sanden tas upp

Isen och snön har smält och de som göms däri kommer upp i tö. Nu börjar kommunen ta upp den sand som spreds under den gånga vintern.

Schemat är klart och de entreprenörer som är kontrakterade är beredda att ta upp de många ton grus som ligger spridd i Linköpings kommun.

– Vi börjar här i innerstan och det ska vara klart den första maj, berättar Kenneth Carlsson som är ansvarig kommunen och för gator och då, blanda annat, för sandupptagningen.

Brasklapp

Kenneth berättar att man tar upp sanden av flera olika orsaker men till största delen handlar det om att skapa säkra vägar och då främst för dem som färdas på två hjul. Hur många ton sand det rör sig om det kan han inte säga på rak arm men det rör sig om åtskilliga ton av sand som man tidigare haft för att bekämpa halkan.

– Jag vill kasta in en Brasklapp för att tidschemat inte håller. På sina håll så har det varit mycket snö och is. Denna har inte smält än utan ligger kvar vilket både försvårar och kan försena vårt arbete, avslutar Kenneth Carlsson på Linköpings Kommun.

Jerry Prütz

jerry.prutz@linkopingsposten.se