• Sandra fick en guldklav. Foto: Pressbild

Sandra från Ulrika vann guldklav

Sandra Estberg från Ulrika vann i helgen den prestigefyllda titeln årets sångerska på Guldklavegalan i Malung. Efter att varit nominerad 2014 så vann hon i år den eftertraktade titeln.

Efter att ha sjungit alltifrån reggae, gospel och hårdrock tog Sandra och började sjunga med dansbandet Nova för att sedan börja sjunga på heltid med välkända Martinez dansband ett band som funnits i olika sättningar sedan 1976. Det var dock inte förrän 2014 som Sandra Estberg började i bandet. 2014 var hon nominerad till titeln årets sångerska men det var 2016 som titeln blev hennes.

Guldklaven ges av publiken

Guldklavens vinnare utses av publiken som ringer och röstar på sin favorit. De nominerade utses däremot av en jury och i år var Maria Persson från Blenders och Erica Sjöström från Drifters som också var nominerade. På sociala medier så uttrycker Sandra Estberg sin stora glädje och tacksamhet över all som röstat på henne. Martinez är hårt bokade och det första tillfälle att se Sandra Estberg uppträda med Martinez är den förste oktober på Konsert och kongress i Linköping.