• Sanna Nielsen och Kalle Moraeus sprider julstämning i Linköping den 11 december. Foto: Peter Knutson

Sanna Nielsen, Kalle Moraeus och Orsa Spelmän till Linköping

Stämningsfull julkonsert med tidigare julvärden

Sanna Nielsens, Kalle Moraeus och Orsa Spelmäns julshow kommer till Linköping den 11 december. – Jag hoppas att alla får en stunds lugn och ro i julförberedelserna och att de får vila sina sinnen, säger Kalle.

På programmet står en rad klassiska julsånger, men även lite eget material. ”Underbart” som han och Orsa Spelmän tävlade med i Melodifestivalen 2010 kommer att spelas.

– Fiol och dragspel betyder jul för mig. O helga natt är den juligaste låt jag vet, kanske Sanna sjunger den, säger Kalle dagarna innan de börjar öva på showen.

Mestadels blir det instrumentalmusik, med fokus på stränginstrument, för Kalles del. Han berättar att det går väldigt demokratiskt till när han och Sanna väljer jullåtar tillsammans med bandet.

Kalle och Sanna är vana vid att samarbeta, bland annat i Så ska det låta.

– Sanna är fantastisk, vi har jobbat tillsammans i elva år och vi har varit på sju julturnéer.

Engångsgrej

2011 var Kalle julvärd i SVT, men julturnén faller honom mer i smaken.

– Vi slutar redan 15 december i år, och det är väldigt skönt. Det var hemskt att inte få vara hemma på julafton, jag trodde aldrig att jag skulle vara hemifrån den dagen men det finns tydligen ett gig man tar på julafton. Det var en mycket speciell upplevelse, men aldrig igen.

Linköping känns rätt hemma för Kalle som har spelat här två gånger om året under tjugofem års tid. Dessutom är hans fru från Norrköping, så det finns, som han säger, en liten bit av Östergötland i honom.