• Sanna Nielsen vann i Cloetta Center. Foto: SVT
  • Här ska agnarna skiljas från vetet. Foto: SVT

Sanna och Panetoz till Globen

Återigen har Melodifestivalen och cirkusen runt omkring varit i Linköping. När så publiken röstat, kamerorna släckts och scenen rivits så stod den unga veteranen Sanna Nielsen och Jordbrobandet Panetoz som segrare. Till andra chansen skickades Martin Stenmarck och JEM där Linköpingskillen Jeremie Yumba ingår.

Att det var 40 år sedan Abba segrade i Brighton med Waterloo och det även är 30 år sedan bröderna Herrey dansade till sig en seger i Luxemburg med Diggiloo diggiley  kunde man nog inte missa under lördagskvällens sändning. De båda programledarna Anders Jansson och Nour El Refai var själva aktiva i både sång- och dansnummer och det kunde tydligt höras och ses vem av dem som hade bästa flåset och den som var mest dansant.

Manda får inte vara med

 Förutom de redan nämnda segrarna så uppträdde även The Refeshments, The Great Little Things, Pink Pistols och Manda. Charmigast under kvällen var dock sjuåriga Sigrid Johnson som tillsammans med Nour El Refai bjöd på en pausunderhållning som det kommer att pratas länge om. Att Linköping älskar melodifestivalen och att kärleken är besvarad råder det inget tvivel om. Ses vi igen 2016 Christer Björkman?