• Sara Demir satsade, och det rejält. Nu har hon startat sin egen och Linköpings första pt-studio. Foto: Dennis Petersson
  • Behöver du en push för att komma igång med träningen är Saras studio den perfekta platsen. Foto: Dennis Petersson
  • I en pt-studio kan kunderna träna ostört, och få en större personlig service, menar Sara Demir. Foto: Dennis Petersson
  • Förutom personlig träning anordnar hon även en hel del gruppass, och fler är på gång. Foto: Dennis Petersson
  • Spinningen är ett av de pass som snart är i full gång. Foto: Dennis Petersson

Sara driver stans första pt-studio

"Ibland känns det som en dröm"

Det var länge bara en vision, en avlägsen idé, men när tillfället kom och Linköpingstjejen Sara Demir gjorde slag i saken blev drömmen snabbt verklighet. Efter några månader hade hon startat sin egen, och stans första, pt-studio, ett minst sagt lyckat initiativ.

Strax intill järnvägen, på Bangårdsgatan i Linköping, hade Bergqvists Massage och Friskvård sina tidigare lokaler. Här genomfördes flera utbildningar och för närmare fem år sedan var den personliga tränaren, Sara Demir, en av eleverna. Nu, efter flera omständigheter, är hon tillbaka i lokalerna, fast inte som elev, utan som ägare av Linköpings första, och hittills enda, pt-studio.

– Det är så himla roligt, ibland känns det som en dröm att ha ett sånt här jobb, men jag ska inte ljuga, det ligger mycket hårt jobb bakom det. I och med att jag verkligen brinner för det kan jag lägga ner alla timmar som krävs, det är trots allt få förunnat att få jobba med sin hobby i en sådan skala som jag har möjlighet till nu, berättar hon.

Fyndigt namn

Studions namn är i all sin enkelhet Push by Sara, men det är inte så enkelt som man först kan tro, meningen har nämligen flera betydelser.

– Det var faktiskt min tvillingsyster som kom på det namnet, "du är ju bra på att pusha" sa hon. Sedan kom jag på att varje enskild bokstav kan stå för flera olika saker, men främst puls, uthållighet, styrka och hälsa, så möjligheterna är många, och namnet förklarar verkligen vem jag är och vad det är jag erbjuder.

LiU-studier

Träningsintresserad har Sara varit så länge hon kan minnas och hon har provat det mesta, fotboll, innebandy och badminton, men hon började som gymnast, en sport där hon även agerat tränare. Trots allt var det först efter två år med studier inom ekonomi och kommunikation vid Linköpings universitet som hon bestämde sig för att satsa på träningen fullt ut, ett beslut som tagit henne dit hon är idag.

– Först kändes det lite osäkert att bli personlig tränare. Kan man verkligen leva på det? Hur ska det gå? Men jag är ganska spontan av mig och jag gillar att chansa, går det så går det liksom, och med bra stöd från familjen har det varit lättare att bortse från alla hinder.

Högintensivt och funktionellt

Med en inriktning på högintensiv styrketräning erbjuder hon, förutom personlig träning och kostrådgivning, även spinning och yoga, dessutom kommer hon att fortsätta med det bootcamp-koncept hon startade för några år sedan. Utöver detta har även företag möjlighet att ta del av hennes professionella kunskaper.

– Jag tror mycket på den funktionella träningsformen, både för att jag tycker den är mer effektivt, men också för att jag tycker det är roligare att jobba med kroppen som en helhet. På det sättet bygger man en stark, uthållig och hållbar kropp, säger Sara och avslutar:

– Framöver vill jag utveckla företagets alla delar ytterligare, men ett långsiktigt mål jag har är att arrangera ett koncept med träningsresor, men först ska jag satsa på min studio.