• Mustasch med folkkäre Ralf Gyllenhammar i röd tröja. Foto: Pressbild
  • Millencolin åker från örebro för att lira i Vadstena. Foto: Pressbild

Schwänga på Krogaränga

Nu blir det liv i den gamla och anrika folkparken i Vadstena då Nyponprisvinnarna City to City/Gaphals kommer att köra två minifestivaler under sommaren med benknäckarna i Mustasch och skatepunkarna Millencolin.

Som ung besökte jag Vadstena folkpark, eller Krogaränga som den också kallas i folkmun, och såg minnesvärda spelningar med Magnus Uggla, Nationalteatern, Anders F Rönnblom och många fler av 1980-talets stora artister. Sedan slog folkparksdöden till och mycket av det som tidigare dominerat sommaren flyttade in på stadsfester, festivaler och andra liknande jippon.

Parken ska leva

– Att vi valt att arrangera två spelningar eller snarare minifestivaler i slutet på juli är självklart för mig, säger Kaj Sivervik och betonar det stora kulturella värdet av folkparkerna i stort.

Millencolin kommer...

– Den 28 juli kommer Millencolin, De lyckliga kompisarna och ytterligare några band i samma genre. Dagen efter kommer Mustasch. Vi är inte riktigt klara med det gigget ännu men där kommer det att tillkomma ytterligare band. Man kan köpa biljetter var för sig om man bara ville gå en av dagarna men det finns även en kombinationsbiljett för den som vill gå båda dagarna.

...Mustasch också

– Vi snackade med en av de som varit med länge i parken och frågan om hur många personer man kan ta in totalt. Svaret var att Lill-Babs drog 5 000 personer någon gång på 50-talet och det skulle inte vara något problem nu heller, säger Kaj Sivervik avslutningsvis. De båda festivaldagarna äger rum 28 och 29 juli.