• Henrik Schyffert skojar till det i ett tält. Foto: Pressbild
  • Petria Solange är årets kvinnliga komiker 2016. Foto: Pressbild

Schyffert packar myggoljan och drar till Bråvalla

Bråvalla är inte bara hårdrock, pop, rap och all annan musik, utan festivalen ger även röst åt den svenska stand up-eliten som bjuder på humor av alla sorter. Under festivaldagarna kommer välkända namn som Henrik Schyffert, Kristoffer Appelquist, Emma Knyckare, David Sundin och Kodjo Akolor.

En av de mest kända är humornestorn Henrik Schyffert som gjort sig odödlig med busringarprogrammet Hassan, Killinggänget och senare som stand upkomiker i det stora formatet via föreställningar som "The 90:s", "Ljust och fräscht" och "Ägd", de två senaste tillsammans med Fredrik Lindström. Henrik Schyffert har gått från att vara ironisk till ett vassare uttryck som inkluderar en dos samtidskritik, men självklart med en stor portion humor.

Svårt att skämta i tält

– Det är svårt att skämta i tält och på festival, säger Henrik Schyffert som förbereder sig inför Bråvalla genom att ta med gummistövlar, myggolja och MDMA.

– Något nytt måste jag nog skriva men det har jag inte gjort än. Dock flög min pappa Lansen på Bråvalla på 60-talet så en liten koppling finns det allt.

Knyckare och Sundin skojar till det

Emma Knyckare är mest känd från radio P3 med det egna programmet "Knyckare i P3". Hon har blivit nominerad som årets kvinnliga komiker två år i rad och 2013 gav hon sig ut på sin första egna turné.

David Sundin är en vass komiker med många talanger. Man har hört honom i "Alla mina kamrater", i The Oneliners men även i olika reklamfilmer i tv för både bilar och kalsonger. Han är även manusförfattare. David är dessutom född i Väderstad i sydvästra Östergötland. Bara en sån sak...

Petrina kommer

Petrina Solange uppträdde på Linköping Comedy Festival tidigare i år och är verkligen en stand upkomiker som är i ropet just nu. Från att ha varit årets nykomling 2013 till att 2015 bli årets kvinnliga komiker kan steget ibland vara mycket kort, i alla fall om man heter Petrina Solange.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera ett så här intressant startfält på Bråvallas humorscen. Vi har lyckats hitta en bra mix av hungriga nykomlingar och några av Sveriges största namn, slår Mikael Tillman fast.

Han är producent på Blixten & Co och är den som satt programmet på stand upscenen på Bråvalla.

Dessa komiker syns på festivalen:

Henrik Schyffert, David Sundin, Emma Knyckare, Petria Solange, Pernilla Hammargren, Nisse Hallberg, Kristoffer Appelquist, Kodjo Akolor, Elinor Svensson