• Christoffer Svahn Östman, Erika Svärd och Maja Hellström representerar UF-företaget Motgångsnas Styrka UF. Foto: Max Elofsson
  • Erik Åqvist, Hans Lind och Wilhelm Glanz var med i juryn och bedömde. Foto: Max Elofsson

Semifinalister till UF-mässan utsedda

I förra veckan hölls kvalet inför årets UF-mässa som går av stapeln i Norrköping i mars. Av 18 UF-företag återstår nu sex stycken som har chansen att bli årets UF-företag.

På Näringslivets hus i Linköping klev ungdomar från hela Östergötland in för att tävla om titeln Årets UF-företag 2016. De som vill har kunnat anmäla sig i förhand och i onsdags i förra veckan var det dags att presentera arbetet som de genomfört.

Annorlunda koncept

Ett av företagen som var med och kvalade var Motgångarnas Styrka UF. De består av Maja Hellström, Christoffer Svahn Östman och Erika Svärd och alla tre studerar olika linjer på Utbildningscentrum Facetten i Åtvidaberg. De har skapat en speciell bok om anorexi och ätstörningar.

– Det är ingen vanlig bok. Det här är mer av en faktabok med två intervjuer med människor som har varit drabbade, säger Maja Hellström.

Det var Maja som tog initiativet till att det skulle bli just en bok. Sedan tyckte Erika och Christoffer att det var en bra idé som de ville vara med på.

– Det lät som en kul idé så jag nappade direkt, säger Christoffer Svahn Östman.

De sex som juryn utsåg som semifinalister var Glasklart UF, Mickey Finn UF, Colleader UF, TrayHold UF, WonderTwins UF och Twizzly UF.

Får energi

Juryn som bedömde UF-företagens presentation består av åtta personer och alla representerar olika företag som sponsrar UF-mässan. En av jurymedlemmarna är Erik Åqvist, VD på NyföretagarCentrum.

– Vi letar efter originalitet. Om man har en unik idé som är bra kan det räcka långt, säger han.

Vid hans sida har han också Hans Lind och Wilhelm Glanz från Swedbank.

– Jag känner att jag får energi av att vara med här och det är väldigt roligt att vara en del av det, säger Hans Lind.