• Senana Cedics företag har växt rekordartat den senaste tiden. Foto: Tommy Pettersson

Senana vill hjälpa asylsökande till arbete

Företaget Elitstäd i Norrköping har nyligen avtalat med Migrationsverket när det gäller att hjälpa asylsökande till ett arbete och en ny tillvaro i Sverige. Vd Senana Cedic vill gärna göra skillnad och hjälpa till.

Elitstäd i Östergötland är ett företag i ständig uppgång. Under de tre år som företaget existerat har man gått från att vara fyra anställda till nära femtio stycken. Man har uppdrag åt både Norrköpings och Linköpingskommuner, Flygvapenmuseum och Åbro bara för att nämna några. Samtliga krävande kunder som inte tummar på kvalité. Nu har man alltså tecknat ett avtal med Migrationsverket om att hjälpa nyanlända och asylsökande personer till en ny tillvaro i Sverige.

Praktik blir jobb

– De första tre asylsökande kom redan den 18:e juli. De ska vara här hos oss som längst sex månader. Som praktikant så får de följa en av våra anställda på plats och lära sig hur vårt arbete och företag fungerar. Om det går bra så är det ganska stor chans att praktiken övergår till ett riktigt arbete, säger Senana Cedic som driver Elitstäd tillsammans med sin man.

– Vi har låg personalomsättning och vi utbildar vår personal så att den klarar det våra kunder frågar efter. Det bästa vi gjort är att ta in personer som varit borta från arbetsmarknaden länge och det av flera skäl. Alla förtjänar ju en andra chans...