• Tomas Thapper med av sina medarbetare hos 55plussare. Foto: Patrik Ekström

Service för alla

55plussare är ett företag som ger alla som kommit en bit in i livet ytterligare en chans tilldå man i mogehn ålder har både ett stort kunnande och en lång erfarenhet.

Det hela startade i Uppsala och ett inslag som Bo Holmström gjorde om en arbetsförmedling för pensionärer. Nu är inte 55plussare en sådan utan man ett levererar kvalificerade tjänster till företag, privatpersoner och inte minst kommuner. I Linköping och Motala heter den ansvarvarige Tomas Thapper.

Startade 2010

– Vi startade 2010 och tidigare hade jag varit med och dragit igång ett jobbcoachföretag men från början har jag en bakgrund inom fastighetsbranschen och har erfarenhet av både avtalsskrivningar och att dra igång saker. I 55plussare har vi ett flertal tjänster och områden som vi jobbar med och dessa är mest knutna åt kommuner och privatpersoner samt företagstjänster. Det är viktigt att betona att vi inte är ett företag som jobbar med senior arbetskraft utan vi har även yngre medarbetare. Faktum är att jag till och med har ett par som är under 25 år.Tomas Thapper menar att många i den gruppen han jobbar med har en bred kunskap men kanske saknar ett CV eller formell kompetens men är väldigt duktiga och har både social kompetens och sunt förnuft. Men självklart genomgår all hans personal intervjuer och man kollar upp referenser då man jobbar med kommuner som kräver det.

Uppfyller kraven

– Självklart är jag väldigt stolt för att vi får jobba med kommunen men allra mest nöjd är jag att vi uppfyller Socialstyrelsens hårda krav. Det är bara drygt hälften som får godkänt av dem, säger en nöjd Tomas Thapper och hastar vidare.