• Träglasögonen beskrivs som en mix mellan vintagetrender och high fashion. Foto: Linn Strelin
  • Johnny Was erbjuder vackra, tidslösa och härliga kläder med mycket detaljer i olika former. Här tillsammans med en strandbag. Foto: Linn Strelin
  • En sjal fästs enkelt som en topp ovanför bikinin. Foto: Linn Strelin

Sidentunikor och träglasögon

Vi listar sommarens mest unika accessoarer och plagg för heta dagar på stranden. Vad sägs som ett par solglasögon i trä som gynnar miljön?

I den hemtrevliga butiken No36 hittar vi sommarens mest utstickande strandaccessoarer. En populär produkt är solglasögonen från det franska märket Waiting for the Sun. Solglasögonen är handgjorda i trä. De tre franska designerna var nämligen trötta på allt slit och släng i samhället och ville därför presentera en miljövänlig produkt som tog hänsyn till miljön under hela processen. Waiting for the Sun glasögonen finns i olika modeller. Alla är handgjorda av lättviktsträ, exempelvis bambu. Vissa av modellerna väger så lite som 24.6 gram och är namngivna därefter. De har blivit en populär vara i butiken.

"Känna sig lyxig"

Ett annat märke som bör uppmärksammas i klädväg är Johnny Was. Många plagg har vackra mönster som är inspirerade av världens alla hörn. Varumärket erbjuder ett stort utbud av unika plagg med massvis av detaljer för att lyckas hålla en tidlös design. Om man vill vara ta på sig något lätt över bikinin på stranden så finns en jättefin tunika att tillgå. I ett annat hörn hittar vi även en sjal som går att fästa som en topp.

– Man ska kunna ta på sig något enkelt över bikinin och få känna sig lyxig, säger Carina Hanski som är butiksägare.