• Det gäller att vara snitsigt klädd när man sjunger ”My Way”. Anders Berglund och Christer Sjögren håller stilen. Foto: Christoffer Spångberg
  • Hur var det nu man knöt en fluga? Christer och Anders hjälps åt i logen. Foto: Christoffer Spångberg

Sjögren hyllar Frankie boy

Frank Sinatras konsert i Finspång 1953 är legendarisk på ett kanske inte alltför smickrande sätt. Nu ger sig Christer Sjögren, Anders Berglund och Sandviken Big Band ut på turné för att hylla mästersångarens hundraårsdag i både Linköping och Norrköping. Till Finspång kommer man dock inte...

Att sjunga Frank Sinatras låtar tillsammans med ett storband är något av ett drömprojekt för Christer Sjögren. Under 2014 ska han inte bara ut på turné utan även ge ut en skiva med ”Frankie Boy's” låtar.

Ny platta

– Plattan kommer i slutet av januari och innehåller självklara låtar som ”My Way”, ”New York, New York” och ”I got you under my skin” men även ett par låtar som man kanske inte direkt väntar sig ska dyka upp, säger Christer Sjögren och låter nöjd. Detta är något av en dröm som blir sann för honom: Att få sjunga Frank Sinatras låtar och det uppbackad av Sveriges bästa storband, Sandviken Big Band anförda av dirigentlegenden Anders Berglund.

– Frank Sinatra är oöverträffad när det kommer till frasering och textning. Han gör verkligen den sången han sjunger till sin. Just det är kanske det bästa med alltihopa. Från början så är jag ju en rock- och popkille men när jag skulle göra ett par av Franks låtar så blev jag fast direkt från första stund.

Det är inget litet projekt Christer Sjögren har tagit sig an,. Det är tänkt att han ska ägna de närmaste två åren åt Frank Sinatra och hans musik. Att det skulle röra sig om hans egen svanesång är det dock inte tal om.

Tänker inte lägga av

– Nej, jag har inga planer på att lägga av än på länge eller så länge publiken vill ha mig.

Men hur var det nu med den berömda konserten i Finspång och vad hände där? Christer Sjögren berättar:

– Det var väl egentligen inte tal om något riktigt fiasko utan det rörde sig mera om en rad olyckliga omständigheter. Frank körde till en början till fel folkpark och möttes av en tom och mörk park vilket hade kunnat göra vem som helst tokig. Då åkte han tillbaka till Norrköping där han och hustrun Ava Gardner bodde på Standard hotell. När de sedan satt och åt fick Frank ett telefonsamtal från Finspång där man undrade om han inte skulle komma och sjunga snart. Han åkte dit, sjöng och åkte hem. Det var nog ändå inte så dåligt sålt med biljetter och sedan gjorde han en mycket uppskattad konsert till den kvällen, i Norrköping, avslutar Christer Sjögren.

Sinatra kommer till stan

Christer Sjögren, Anders Berglund och Sandviken Big Band kommer till Linköping den 10 april och till Norrköping den 13 april som ett led i att hylla Frank Sinatra på hans hundraårsdag.