• Christina A Lagerlöf, Lill Regnfors och Ramon Whitehouse ställer alla ut på Galleri K. Foto: Patrik Ekström

Sju konstnärer, en utställning

På lördag, den 24 september, kan man se sju olika konstnärer ställa ut på Galleri K i Konsert och Kongress. Det är just olikheten som fört dem tillsammans.

Några av konstnärerna är välkända, som till exempel, Christina A Lagerlöf, medan andra av dem är mindre kända men det har det gemsamt att de har haft utställningar i Skäggetorps kyrka.

– Jag är, till exempel, bekant med Lill Regnfors som också hon kommer att vara med nu på galleri K. De andra som är med är Linköpingsprofilen Nico Nauta, Ramon Whitehouse, Jan G Persson, Helena Magnusson och slutligen Rolf U Karlsson. Själv jobbar jag i textil och med sådant som man kan återvinna men det viktiga är att poängtera att samtliga av de som är med här under de två veckor som utställningen är uppe, har alla sitt eget språk, menar Christina A Lagerlöf.

"We are the Whitehouse"

Ramon Whitehouse, som även är med under vårt samtal, kommer från Oxford i England och har en gedigen utbildning när det gäller konst och konsthistoria. Han har ställt ut i Linköping, Norrköping, Vadstena och Tranås för att nämna några orter. Han använder sig av många olika tekniker, olja, akvarell, bläck och blyerts bland annat.

Den här gruppen har ännu inget namn som en del konstnärskollektiv har men Ramon har ett på lut.

– Vi kan kalla oss "This is the Whitehouse", skrattar han. Ett både aktuellt och brännhett namn skull man nog kunna säga.