Sjung om studenten

Sjungom studentens lyckliga da´r... Ja, sjung om sommarlovets och semesterns lyckliga da´r!

I fredags sprang Linköpings gymnasiestudenter år 2016 ut genom skolans portar för sista gången. Mössorna svajade och firarhumöret var på topp. Och nog har de all rätt att fira. Är man någonsin så fri som dagen då man slutar plugget? Hela livet ligger vid ens fötter. Att det medföljer eget ansvar, självförsörjning och ibland tuffa beslut kan vi avvakta med att berätta om just nu. Nu får man fira och låta smaken av friheten ta över.

Det ligger ett magiskt skimmer över skolavslutningar. Visst minns man känslan av att vakna upp på morgonen, ta på sig sin allra finaste sommarklänning och tillsammans med klasskamraterna sjunga ut vårterminen.

Känslan sitter kvar än i dag. Nu är det dock semestern man suktar efter. Den där långledigheten som är så efterlängtad. Samtidigt är tiden innan semestern värd all cred också. Man riktigt känner hur kollegorna och en själv går ner i tempo, trots att man vill arbeta undan innan ledigheten. De ljusa kvällarna tillåter sena samtal och morgnarna hjälper kroppen att känna sig pigg. Det är en njutbar tid nu.