• Här öppnar inom kort Prison Island. Foto: Tommy Pettersson
  • Mats Ericson har lång erfarenhet i turistbranschen. Foto: Anita Sandberg

Ska få Linköping att gå i fängelse

Den 16 maj öppnar ett ny upplevelseanläggning, Prison Island, i Tornby. På plats finns redan Leo´s Lekland som drar folk i alla åldrar.

Prison Island startade under namnet Arosfortet i Västerås 2004 och finns idag i Stockholm, Västerås, Umeå och Halmstad. Konceptet går i korthet ut på att lösa häftiga utmaningar i ett antal fängelseceller, liknande de som fins i ”Fångarna på fortet”.

Under byggnation

Just nu är man på gång med en rad nya Prison Island runt om i Sverige, Göteborg, Malmö och i Stockholm. I Europa finns fångön i Helsingfors, Oslo och även i Storbritannien. Men först ut är Linköping och nu är det klart med den som ska ansvara för Prison Island i Linköping.

– Anläggningen ligger i precis rätt läge nere i Tornby, granne med Leklandet. Linköping är en perfekt stad att öppna Sveriges största Prison Island i. Kommunen växer befolkningsmässigt i en stor region med ett expansivt näringsliv som är väldigt engagerat, säger Mats Ericson som nyss har tillträtt sin tjänst som platschef. Nu arbetar han och det övriga teamet för att få allting klart inför premiären den 16 maj.

Jobbat med besöksnäring

Mats Ericson är 54 år och bor i Norrköping med familjen och har arbetat i ledande positioner inom svensk besöksnäring under många år, bland annat sex år på Kolmården i början på 2000 talet. Sedan 2011 har han arbetat som managementkonsult i eget bolag. Han sitter sedan 2004 även i Linköpings Universitets programråd för turistutbildningen.

– Vi är glada över att ha rekryterat Östgöten Mats Ericsson som VD och platschef. Mats är idealisk för rollen med sin stora erfarenhet av nöjesparker och besöksmål, säger Anders Jackson, grundare och vd för Prison Island Franchise som äger konceptet.

Upplevelsecentrum

Som vd och platschef blir Mats Ericson ansvarig för en verksamhet med drygt fem anställda som nu räknar med att få ta hand om 30 000 besökare årligen

– Vi hoppas givetvis kunna bidra till en ökning av besöksturismen till Linköping, men dessutom går trenden mot att människor även söker fler, närmare upplevelser på hemmaplan både på semestern och på fritiden, här kan Prison Island bidra med ett större upplevelseinnehåll. Mitt jobb blir bland annat att företag och privatpersoner ska få upp ögonen för det.