• Anna Ahlbeck vill att företagen ska utmana varandra genom att deltaga i Motionsracet. Foto: Tommy Pettersson
  • Nu blir det fart och rörelse i Tornbyområdet. Foto: Tommy Pettersson

Ska sätta fart på Tornby

Motionsracet startar i höst

Nu ska det bli fart på företagen i Tornby. Motion har alltid varit bra för människan och idag har vi ett mycket mer hälsosamt liv än vad vi kanske har haft på århundraden.

Motion- och hälsovågen växer allt mer och folk köper gymkort och nyttig mat som aldrig förr. Även företagen satsar mycket tid och resurser på att de anställda ska få och bibehålla en god hälsa. 

En hälsoutmaning

Ett företag som insett nyttan av att satsa på träning är AktiveraMera i Linköping AB. I något som man kallar "MotionsRace" hjälper man företag att öka medarbetarnas och därmed företagets hälsa. Det hela bygger på att företagets anställda utmanar sig själva och andra företag i en tävling.

– Alla kan vara med och det stärker teamkänslan på företaget. Med friska och välfungerande medarbetare ökar effektiviteten och därmed produktiviteten. Tillsammans skapar vi en rolig och hälsosam lagtävling. Vårt koncept passar både stora och små företag, säger Anna Ahlbeck som driver företaget.

Sprider sig

Över 50 000 användare har kört MotionsRace de senaste åren och dryga 300 tävlingar för cirka 200 företag och organisationer har genomförts. Nu den 26 september är det dags för Tornby att komma igång med Motionsracet.

– Tävlingen genomförs som en sex veckors lagutmaning. Allt från en enkel promenad till hårda fysisk pass räknas in i poängskörden. Men aktiviteten måste hålla på i minst tio minuter varje gång, avslutar Anna.