Skådespelare får medalj

Medlemmar ur Östgötateaterns ensemble får Föreningen Gamla Norrköpings Lidénmedalj. I år går utmärkelsen till skådespelarna Liselott Lindeborg och Christian Zell som båda har varit verksamma inom Östgötateatern.

Senast syntes Liselott Lindeborg i Idlaflickorna som sattes upp på Östgötateatern. Christian Zell var under hösten och våren med i ensemblen som framförde hyllade Bröllopsresan.

– Jag kom till Norrköping för 26 år sedan och kände mig välkommen från första början. Sedan dess har jag tagit staden till mitt hjärta. Därför känns det extra hedrande att Föreningen Gamla Norrköping har valt att ge den här utmärkelsen, säger Christian Zell i ett pressmeddelande.

Hedrad

De båda skådespelarna får motta medaljen i brons för uttrycksfull spelstil, mångårigt engagemang och trovärdiga gestaltningar.

– Jag känner mig verkligen smickrad och rörd. Det var jättefint, påtalade Liselott Lindeborg i pressmeddelandet.

Lidénmedaljen delas ut för värdefulla insatser inom föreningens intresseområde.