• Det blir skamligt när Soran och Magnus tar sig an Sverige ännu en gång. Foto: Mats Bäcker

Skamligt med Betnér och Ismail

Soran Ismail och Magnus Betnér rev ner skrattsalvor med turnén "En skam för Sverige" 2013. Nu kommer uppföljaren som är om inte ännu mer skrattretande.

Både Soran och Magnus tillhör landets främsta komiker men har lite olika stilar. Magnus Betnér har alltid varit tuff och gapig medan Soran Ismail istället har en något mildare framtoning. Tillsammans är de dock nästintill oslagbara.

Ytterligare en skam

I "En skam för Sverige 2" delar två av Sveriges främsta komiker och samhällsskildrare återigen scen för att ge sin syn på samtiden. I sitt nya material dissekerar Magnus Betnér och Soran Ismail de kränkta människornas tidsålder. Duon ger sig i kast med politik, fördomar, religion, pk-ängslighet, medier, Facebook-människor och blodpudding. Dessutom gör de för första gången en gemensam mellanakt som improviseras fram varje kväll.

Brutala Betnér

De vassa och satiriska samhällsbetraktelserna går som en röd tråd genom föreställningen, oavsett om de levereras av den intensiva Magnus Betnér eller den underfundiga Soran Ismail. Tillsammans skildrar de träffsäkert Sverige 2016. "En skam för Sverige 2" kommer inte lämna någon oberörd. Den 29 april gästar de återigen Linköping.