• Några av eleverna hjälpte till att plocka fram flera bakverk till avslutningsfikat. foto: Tommy Pettersson
  • På skolan har man fått lära sig mera om det svenska samhället. Foto. Tommy Pettersson

Skolavslutning hos ABF

Med festligt fika hölls det skolavslutning hos ABF i Skäggetorp där man, tillsammans med Marieborgs Folkhögskola, driver en allmän linje för dem som klarat SFI:s nivåer och C.

En skolavslutning är alltid festlig och denna hos ABF utgjorde ingen skillnad. Eleverna var glada och väldigt nöjda över det hade lärt sig under det år som deras utbildning löpt. Den årslånga utbildningen drivs alltså av ABF och Marieborgs folkhögskola och ska öka elevernas kunskap om det svenska samhället. Ahmed Somali är en av dem som gått utbildningen och alltså nu går för att få ett välbehövligt sommarlov.

Bra utbildning

– Jag tycker att det varit ett mycket bra år och att vi lärt oss väldigt mycket om hur Sverige fungerar. Vi har gjort olika studiebesök och även en del praktiska saker som att laga mat. Jag vill nog fortsätta att utbilda mig under nästa år för att sedan börja jobba. Det skulle vara väldigt roligt att jobba i en livsmedelsaffär i framtiden. Jag har sökt lite sommarjobb men inte fått något. Även hans kompis Abdi Karim Ali Yasin är nöjd med den utbildning han just avslutat och han har även lyckats få en timanställning hos ABF.

Fick jobb

– Jag hjälper till lite här och sedan är jag cirkelledare för olika ungdomsgrupper. Det är både utvecklande och spännande avslutar han.  Examensdagen avslutades med att man drack te och åt kakor som eleverna bakat hemma och tagit med. De flesta bakverken hade sitt ursprung i Somalia där de flesta eleverna kommer ifrån. Terminsstart blir det den 18 augusti.