• Personalgruppen samlad på Lagerbladet. Foto: Ebba Siverskog

 Skolrestaurangen med det lilla extra

Restaurang Lagerbladet drivs av familjen Enkell som startade restaurangen år 2000. Nu är restaurangen en framgångsrik lunchrestaurang som de flesta kommer tillbaka till. Man har företrädesvis husmankost och beställd meny vid uthyrningar. Matupplevelsen kan vara skillnaden mellan en lyckad och en mindre lyckad konferens eller fest.

Lagerbladet ligger centralt och är en av 268 restauranger i Linköping. I april nästa år fyller Lagerbladet 14 år.  Leena Enkell och hennes två döttrar tog över Lagerbladet. Leena Enkell är fortfarande chef och tycker det är lika kul som då. Lagerbladet är en lunchrestaurang samt uthyrare av lokaler till konferenser.

Fisk på tisdagar

Lagerbladet är en lunchrestaurang med öppet för allmänheten dagtid men den är även en skolrestaurang där skolorna Klara privata Grundskola och Björkö fria Gymnasium äter. På tisdagar och fredagar är det alltid ett fisk alternativ och på torsdagar är det soppa för skoleleverna. De andra dagarna varierar man menyn. På kvällen är det konferenser eller grupper som äter. Det är alltså inte öppet för allmänheten utan man måste boka. Lagerbladet har även julbord som man får boka i förväg. Lokalerna hyrs ut till både privata och företagsfester.

Personalen

Personalen som jobbar där trivs jättebra och chefen Leena Enkell säger att det är så bra sammanhållning mellan personalen och alla trivs. Hon säger också att man har duktiga kockar, trevlig gemenskap och trevliga kunder när vi frågar vad som gör Lagerbladet till en bra restaurang.

– Det som gör Lagerbladet så bra är också att det inte är en kedja utan är en lokal restaurang. Vi är sju stycken i matpersonalen men man kan också ta in lite extra hjälp ifall det behövs vid vissa tillfällen. Sammanhållningen på restaurangen är väldigt bra. Jag behöver inte stå med en pekpinne och säga vad personalen ska göra, för de vet vad de ska göra och sköter sitt jobb samtidigt som de har roligt, säger ägaren Leena Enkell och fortsätter.

– Kunderna är trevliga och det är många stamkunder som kommer tillbaka varje dag och det är ett tecken på att de gillar vår mat och att de känner sig välkomna. De tycker att vi har service, god mat och funktionella lokaler.