• Biljana Vukadinovic vill att folk ska må bra. Foto: Tommy Pettersson

Skönhet som växer inifrån

Det kan inte vara svårt att fylla femtio år om man är som Biljana Vukadinovic. Mitt uppe i livet både privat och framförallt i det professionella. Hennes Hud & Massageverksamhet går bra och den har mognat under de dryga tretton år hon jobbat inom branschen.

De femtio åren är också naturligtvis lättare att bära om man som Biljana är ung i sinnet och ser ut som en 30-åring. Man kan definitivt inte tro att hon ganska nyligen har blivit mormor.

Vill att folk ska må bra

Biljana Vukadinovic kommer från Balkan, närmare bestämt Belgrad i Serbien, vilket tydligt framgår av namnet. Hon kom hit till Sverige och Örebro 1981på grund av att hennes mamma träffade och gifte sig med en svensk man.

– Det var svårt just då. Jag fick lämna allt; skolan, släktingar, vänner och min pojkvän. Jag tyckte att det var kallt och annorlunda i Sverige jämfört med Jugoslavien. Men med tiden har jag lärt mig att uppskatta det mesta i landet och som tur var kom min pojkvän till oss tre år efter att jag flyttat hit. Nu har vi tillsammans byggt ett liv och en framtid här i Sverige.

Biljana har själv hunnit att få tre barn, en pojke och två döttrar som hon lyfter fram när vi pratar om livet. Hon var 21 år när hon fick sitt första barn Ivana 1985.

– När vi fick barn och bildade familj så förstod jag att uppskatta Sverige på rätt sätt. Då och framför allt nu tycker jag bara att det är kul att bo här.

Mångfaldig arbetslivserfarenhet

Biljana har livserfarenhet som räcker till men även arbetslivserfarenheten är rik. Hon har jobbat länge inom restaurangbranschen, i storkök och hon har arbetat inom äldrevården. Dessutom är hon utbildad undersköterska och jobbar när tiden räcker till på sjukhuset, trots att hon dessutom nu för tiden driver eget företag i en bransch där konkurrensen är stenhård. Vid femtio års ålder verkar det inte som om hon har några som helst planer på att slå sig till ro.

– Jag vill utveckla mitt företag ytterligare och söka samarbetspartners för att kunna erbjuda fler koncept till kunden. Jag vill på sikt kunna försörja mig på heltid i Hud & Massageverksamheten men det måste finnas tid för familjen också, berättar Biljana Vukadinovic som tillbringar tid så gott som varje dag med sitt barnbarn.

Det är vid femtio år fyllda som det vänder och det mesta händer här i livet.