• Snart öppnar Silvi Afrem sin nya skönhetssalong Vasa Beuty. "Jag brinner för det lite extra", säger hon. Foto: Dennis Petersson
  • En nagelterapeut och två frisörer kommer att finnas på plats från början. Foto: Dennis Petersson
  • Salongen ska ha en lyxig känsla. Foto: Dennis Petersson

Skönhetsvård med lyxig touch

"Jag brinner för det lite extra"

Expansivt område och en helt ny lokal. Silvi Afrem slår på stort med sin nya skönhetssalong Vasa Beuty. Som nyföretagare ger hon sig in i branschen och hoppas ta emot sina första kunder inom de närmsta veckorna. "Det ska vara lite lyxigare att komma hit", förklarar hon.

Utanför dånar grävmaskinerna medan stadsdelen växer sig allt större. Med Övre Vasastadens många byggnationer har det givits rum åt flera kommersiella verksamheter under den senaste tiden, en av dessa är Vasa Beuty. När vår tidning kliver in i den nybyggda lokalen är förberedelserna i full gång, om några veckor ska allt stå klart.

– Det känns underbart att bygga upp något från grunden, att skapa sin egna verksamhet. Allt började när jag gick en utbildning inom kosmetisk tatuering och kände att det var något jag ville jobba med, sedan hittade jag och min bror Samuel den här lokalen och satsade direkt, berättar Silvi medan hon visar upp lokalen.

Lyxig känsla

Ännu fattas en hel del inredningsdetaljer, men vilken stil som den nya företagaren vill uppnå är tydligt. Med mäktiga kristallkronor i taket och stilrena detaljartiklar i skyltfönstren kan man förstå att en behandling i den nya salongen ska vara något speciellt.

– Det ska vara lite lyxigare att komma hit, men samtidigt en hemtrevlig miljö med hög kvalité på det som erbjuds. Jag hoppas folk kommer hit, när som helst, när man vill fräscha upp sig. Det borde man unna sig själv.

Personalstyrka

Till en början kommer Silvi att ha sällskap av två frisörer och en nagelterapeut, men i framtiden är förhoppningen att kunna utöka personalstyrka, men också behandlingsutbudet, ytterligare.

– Jag brinner för det lite extra för att jag har möjlighet att satsa i min hemstad, här känner jag mig verkligen som hemma. Det bästa med Linköping är människorna, helt klart, säger Silvi och avslutar:

– Ända sedan vi tog över lokalen har jag längtat efter att öppna. Jag hoppas slå upp dörrarna senast den här veckan, veckan efter påsk.