• Foto: Rebecka Linde
  • Foto: Stefan Hedström

Skylten tar farväl

Nu stängs musikhuset och läggs i malpåse under nio månader då det ska renoveras och fräschas upp. Men först ska det bli en rejäl avslutningsfest.

Det är inte bara Skylten som stänger ner. Under fem år har studieförbundet Sensus stått som huvudman för musikhuset men efter att ha förlorat upphandlingen så drar de sig ur verksamheten.

– Ja, så är det, berättar Daniel Skoglund på Sensus utan att låta alltför bedrövad.

Tack och adjö

– Nu siktar vi på att göra en väldigt bra avslutning på vår tid här och fira det som varit med en rejäl fest som inleds den 24 maj och sedan har sin avslutning den 1 juni.

– Det kommer bli uppträdanden men band som repar här, har repat eller spelat här. Tanken är också att olika föreningar som varit aktiva i huset ska hålla i varsin kväll. Programmet är inte riktigt spikat ännu men sista helgen så kommer det att vara något stort band som avslutar varje kväll, menar Daniel Skoglund vidare. Kaj Siversvik på Gaphals står som värd för den första helgen.

– Jag har fått ja från Skraecköldan och några band till men jag kan lova att det blir mycket punk, hardcore och hårdrock under de dagar som Gaphals står för programmet.

Stänger i juni

Skylten stängs ner i juni och under tiden kommer inga band vare sig repetera eller uppträda  där. Banden erbjuds ersättningslokaler och får sedan, troligen, komma tillbaka till sitt musikhus. Men självklart blir detta ett avbräck för stadens pop och rockband när det kommer till en egen replokal men som inte detta vore nog så stänger Sensus även ner sitt andra musikhus, Bullerbyn.

– Ja, det är lite olyckligt att det blir så men den siste september ska vi vara ute ur lokalerna i Tannefors, säger Daniel Skoglund vidare.

– Vi har inte, just nu, något nytt hus på gång men i höst kan jag nästan lova att vi har ett eller flera musikhus, säger han aningen hemlighetsfullt. Men först så blir det alltså en rejäl tack och adjö – föreställning som sent kommer att glömmas hoppas både Kaj Siversvik och Daniel Skoglund.

Jerry Prütz