• Johan Bergerfalk är redo för den stora utmaningen som SM-veckan innebär. Foto: Tommy Pettersson

SM-veckan börjar snart

Under SM-veckan avgörs svenska mästerskapen i hela 47 idrotter och flera av tävlingarna har city som sin arena och just nu pågår arbetet med att förbereda Norrköping för sommarens stora idrottsevenemang.

Norrköpings kommun, Riksidrottsförbundet och alla involverade föreningar arbetar hårt för att skapa de bästa förutsättningarna för SM-veckan 2016. Tävlingarna kommer att avgöras på cirka 20 arenor runt om i Norrköping, i centrala staden och i Norrköpings ytterområden.

Fiberanslutning

Mycket ingår i förberedelsearbetet. Fiberanslutning, säkerhet och utbildning av volontärerna i Team Norrköping är några exempel. För att hinna klart till den 6 juli har det synliga arbetet i city redan satts igång.

– Vi har precis lyft i bryggorna som ska användas vid vattensporterna i Strömmen och Citybanans inramning börjar ta form, säger Johan Bergerfalk, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping och projektledare för SM-veckan.

Citybanan kommer bland annat att användas för SM i cykel, inlines och rullskidor och sträcker sig cirka 1 750 meter runt bland annat Strömsholmen, Norra Promenaden och Drottninggatan. Det medför att gatorna vissa tider kommer att vara avstängda för biltrafik den 8 och 9 juli då tävlingarna pågår. För att underlätta för boende som måste ta sig över Citybanan kommer vakter vara utplacerade längs sträckningen och signalera när det är möjligt att passera.