• Restaurangchefen Jonas Luu och restaurangbiträdet Josephine Tran. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Ming Express har ett öppet kök så att gästerna kan titta på när maten lagas. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Restaurangen är främst till för avhämtning, men det finns även många sittplatser. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • En Pad Thai och en kycklingfilé med cashewnötter att ta med. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Smakexplosion på nolltid

På Ming Express behöver den hungrige inte vänta länge. På några minuter kan man se kockarna laga en måltid som är en fröjd för både gommen och ögonen.

–Sedan restaurangen öppnade så har våra kunder sagt att de har varit nöjda med maten. Folk har slickat rent tallriken, så vi ser att de är nöjda på riktigt, och vi har redan fått återkommande gäster, berättar Jonas Luu, restaurangchef.

”Det ska gå snabbt”

Den 3 november blev Linköping en asiatisk restaurang rikare. På Ming Express är det viktigt – som namnet antyder – att få maten snabbt.

–De som jobbar i närheten har efterfrågat ett sådant här ställe, eftersom många har inte tid att ha en lång lunch. Det ska gå snabbt, men maten ska ändå vara vällagad, dessutom ska det vara till ett rimligt pris, säger Jonas Luu.

Främst är restaurangen till för avhämtning, men för de sig vill äta där finns det hela 64 sittplatser.

Öppet kök

Ming Express har många guldkorn på menyn, bland annat kycklingfilé med cashewnötter och ris samt Pad Thai. Både rätterna är en explosion av smaker och färger.

Kycklingfilé med cashewnötter har lite sting och innehåller många fräscha grönsaker. Restaurangen har ett öppet kök, så medan gästerna väntar kan de kolla på när kockarna lagar maten.

–Kockarna är riktiga kinesiska kockar, så de kan sin sak, säger Jonas Luu som tidigare har jobbat på Ming Palace i sex år.