• För en månad sedan tränade han på Kopparvallen, nu har han gjort sin allsvenska debut, den senaste tiden har varit hektisk för Simon Alexandersson. Foto: Michael Nordin

Snabb omställning för Simon

"Var helt inställd på Åtvidaberg"

Ibland kan det gå fort i fotbollsvärlden. För drygt fyra veckor sedan tränade anfallaren Simon Alexandersson på Kopparvallen i Åtvidaberg, nu har han gjort sin allsvenska debut med nykomlingen AFC Eskilstuna. – Det har alltid varit min dröm, berättar 24-åringen.

I den 87:e matchminuten byttes han in på ett kokande Gamla Ullevi i Göteborg, ställningen var 1-1 och spänningen hög, men de båda lagen fick dela på poängen. För Vetlandakillen Simon Alexandersson var det en minnesvärd upplevelse, en upplevelse han aldrig hade kunnat förutse så sent som för en månad sedan.

– Det har gått så otroligt fort. Jag var helt inställd på att spela kvar i Åtvidaberg, men när det var en vecka kvar av transferfönstret började det ryktas om intresse från olika klubbar. När jag fick höra om AFC och Allsvenskan blev jag givetvis glad, det har ju alltid varit mitt mål, säger Simon när vår tidning kontaktar honom via telefon.

Plats i startelvan

Med snabba puckar fick han packa flyttlasset och resa norrut, och i skrivande stund bor han fortfarande kvar på hotell. Det var huvudtränaren och fotbollsprofilen Pelle Olsson som efterfrågade en hårt arbetande anfallare med högklassiga kvalitéer i boxen, något som den den tidigare Åtvidabergsspelaren uppfyllde. Nu ska han fortsätta utvecklas och kämpa om en plats i den konkurrensfyllda startelvan.

– Det kändes lite lustigt till en början faktiskt, men de här första veckorna har varit toppenbra. Jag har blivit väl bemött och jag gillar klubben och människorna runt omkring. Laget har ett lite annorlunda spel i jämfört med Åtvidaberg, så det är mycket nytt att komma in i.

Kort sejour

För två år sedan tillhörde anfallaren division två-laget Vimmerby IF och därefter blev sejouren i Åtvidaberg kort. Efter 14 poäng på 28 matcher gick karriären vidare, och nu ser han fram emot en spännande säsong med AFC Eskilstuna, en säsong han tror slutar bra.

– Det har alltid varit min dröm att spela i Allsvenskan och nu ska jag köra stenhårt på träningarna, sätta mig in i spelsystemet och ge allt för att ta en plats i startelvan, säger han och avslutar:

– Steget till Åtvidaberg var perfekt. Alla i föreningen, spelare, tränare och ledare, har bidragit till min utveckling.