• Andreas Ardenfors kommer att hålla invigningstal.

Snart dags för Äldredagen

Den 18 september är det dags för Äldredagen på Konsert och Kongress. Dagen bjuder på allt från föreläsningar om teknik till lättgympa och dans.

Kommunalråd Andreas Ardenfors kommer att hålla invigningstal. Han förklarar att det är viktigt att lyfta fram att Sverige har en bra äldreomsorg.

–Men det vi märker är att fler och fler mår riktigt bra, och inte behöver äldrevård. När vi tänker på Äldredagen tänker vi kanske på livets slutskede. Självklart vill vi höja kvaliteten för de som är riktigt gamla. Men jag hoppas också att vi kan lyfta föreningslivet, hela civilsamhällets betydelse för de äldre och naturligtvis det ansvar kommunen har, säger Andreas Ardenfors.

Under dagen kan besökarna lyssna på kortföreläsningar om nya tekniktrender, bland annat kommer Dagny Karlsson, 102 år, att tala. Dessutom finns lättgympa, dans och modevisning med på schemat. Det kommer även att finnas PC-kiosker där besökarna kan pröva på att surfa och använda dator under handledning av personal.

–Jag vill tacka de äldre. De har varit med och byggt vårt land, och de har engagerat sig i föreningsliv och företag, säger Andreas Ardenfors.