• Line up för start av första heatet. Foto: Tommy Pettersson
  • Invägningen är lika viktig som vid en boxningsmatch. Team Taube väger alldeles för lätt och får därför straffkilon på sig. Foto: Tommy Pettersson
  • Tävlingen tas på blodigt allvar av deltagarna. Foto: Tommy Pettersson
  • Mattias (STCC) Andersson försöker förklara reglerna för nybörjarna. Foto: Tommy Pettersson

Snart dags för GOKARTSFINAL

Nu är Gokarthallens populära gokartstävling i full gång och i mars blir det en två dagars finalomgång.

I år är det den 18:e gången som Gokartserien, en lagtävling för företaget eller kompisgänget, körs i Gokarthallen. Det är en fröjd att se hur de deltagande lagen och företagen går in för tävlingen med liv och lust. Allt är planerat in i minsta detalj av Mattias Andersson som styr allt ifrån invägning av lagen till att agera stenhård domare.

Veteranägt

Mattias Andersson äger och driver tillsammans med sin far Gokarthallen i Hackefors. Mattias är en av veteranerna inom svensk standardbilsracing. Han började köra STCC redan år 2001 men han har rattat gokart i hela 32 år i och med att han började åka som tioåring.

– Nu är sista deltävlingen avklarad och nu laddar lagen upp för den stora finalen, säger Mattias Andersson som är initiativtagare till Gokartserien och fortsätter.

– Gokarthallen har 18 år på nacken och lagtävlingsserien som nu går in i finalfas fyllde 17 år 2014. Vi har en året runt-verksamhet i Gokarthallen bestående av olika aktiviteter, främst för företag men det har börjat växa fram ett intresse för privatpersoner också som vi försöker tillgodose, säger Mattias Andersson vidare.