• Ove Karlsson lutar sig tillbaka i en av Beach Arenas solstolar inför premiären som förväntas bli inom kort. Foto: Julia Kimell
  • De stora veporna visar både söderhavsöar och närbilder på beachvolleyspel. Foto: Julia Kimell
  • En zumbainstruktör från Studio fitness höll ett inspirerande pass. Foto: Julia Kimell
  • Byggnaden ligger invid Mörtlösarondellen. Foto: Julia Kimell

Snart kan du spela beachvolley på vintern

– Säsongen för beachvolley är för kort i Linköping, och tankar på en inomhuslokal har länge funnits, berättar en förväntansfull Ove Karlsson på förhandsvisningen av arenan. – Nu vill vi förmedla att vi finns här, så att folk känner till oss när det väl är dags.

Takhöjden i lokalen är 10,6 meter, precis vad som behövs enligt Ove Karlsson för att det ska kunna bli ett bra spel. Planeringen har pågått länge, och hade de fått nys om denna lokal tidigare hade detta varit verklighet redan för ett år sedan. Hela 360 ton sand har körts hit från andra sidan Vättern. De 240 kubikmetrarna mäter 40 centimeter och snart kommer värmeslingorna igång så det blir ett härligt underlag på vintern. Sanden är av samma slag som på OS i London.

Kraftfull ljudanläggning

Extra stolta är de över den påkostade ljudanläggningen som skapar en speciell akustik i salen.

– Här kan man ha musikevent, och varje plan har egna slingor så man kan spela olika musik på de olika planerna, berättar Karlsson vidare.

Byggnaden är från 1986 och har hunnit inhysa både reklambyråer och en av Sveriges största tevestudior. TV4 var här 1996-1999.

Trebent organisation

Sport och träning, hälsa och friskvård och företag och event. Det är de tre benen arenan står på.

– Här kan vi ta fram blivande elitspelare inom volleyboll. Även fotboll kan spelas här bara stolparna tas bort, det finns enorma möjligheter.

Han nämner gruppträningar som zumba och cirkelträning. Sedan finns planer på rehabiliterande träning, något som är extra populärt för skadade fotbollsspelare.

– Företag kan hyra in sig här och ha konferenser både på sand och i resten av våra lokaler. Och varför inte svensexor och bröllop? Vi har redan fått in ett par bokningar. Drömmen vore att få hit äldre från ålderdomshemmen, och låta dem knalla runt barfota i varm sand till sin favoritmusik.