• Inger Skärby Nordlund, Göte Svensson och Annika Asklöf ser fram emot öppningen den 2 april. Foto: Julia Kimell
  • Tittut! Tyg- och gardinavdelningen är rätt stor och uppmuntrar till sömnad och inredande. Foto: Julia Kimell

Snart öppnar Skäggetorps nya loppis

Den 2 april slår Röda korset upp dörrarna för den nya second hand-butiken i Skäggetorps centrum. Förberedelserna pågår som bäst, och redan nu lockar de olika avdelningarna till inköp. Tanken är ”butik och mötesplats”, och bakom butiksutrymmet finns en konferensdel där arbetsprövande kan träffas bland skrivborden.

– Vi håller som bäst på att sortera upp det sista och planera scheman för den kommande veckan. Här i början av butiken har vi olika temarum. Först ett 50-talsrum, sedan vintage, och här är en furuhörna, säger Inger Skärby Nordlund som håller i trådarna för nysatsningen.

Det finns tyger och gardiner i långa rader. Mycket är rester från Röda korsets tidigare butik i Tannefors. Där kunde 30-40 personer arbetsträna samtidigt, och där fanns stora möbler som kunde fräschas upp, och fåtöljer som kläddes om.

Inger tror barnkläder blir en riktig storsäljare här. Och så ska bibliotekshörnan locka till möten. Snart ställs böckerna i bokstavsordning och i medieavdelningen finns VHS:ser i flera korgar.

– Ja, särskilt barnfilmer kan få finnas kvar så barnen kan se på dem hos mormödrar.

Öva på svenska

Bakom butiksdelen finns ett konferensbord och några skrivbord och fåtöljer. Där ska folk få träna svenska. Bakom det finns ett jättestort lager som just nu delas med Salam orientlivs, men snart kommer en vägg upp.

– Här på dessa ytor kan vi sortera upp gåvorna som kommer in, och piffa till dem lite. Vi har många frivilliga som är duktiga på det!

– Vi hoppas på många nya spännande möten, avslutar Inger.