• Två taggade sossar, Sofia Bjelke och Martin Tollén, vill fortsätta styra i Linköping. Foto: Jerry Prütz

Socialdemokraterna laddar om

Det är nu exakt två år kvar till valet 2018 och nu inleder Socialdemokratrena i Linköping sitt dialogarbete med Linköpingsborna. Först ut blir att möta ett taggat parti blir Linghem och Malmslättsborna.

Den 9:e september 2018 är det återigen val till Riksdag, landsting och kommun. Socialdemokraterna i Linköping vill fortsätta att styra och inleder nu sitt arbete med att tala med och lyssna på vad Linköpingsborna har att säga. Efter detta så sätter man sedan vilka vallöften man kommer att gå ut med 2018. Dit är dock en lång väg att gå.

– Vi börjar nu vårt arbete med att fråga Linköpings innevånare med vad de vill förbättra i Linköping, säger Helena Balthammar, ordförande i Arbetarkommunen i Linköping men mest kanske känd som stadens borgmästare.

Äldreomsorg och bostäder

– Vi gick ju till val 2014 med frågor om att förbättra inom omsorgen och att bygga fler bostäder vilket vi också arbetat med under de här två första åren som vi styrt Linköping vilket vi också gjort under dessa två år, menar Helena Balthammar vidare. Med under träffen är även Sofia Bjelke, ombudsman och Martin Tollén, vice ordföranden i arbetarkommunen. Martin är just hemkommen från USA där han arbetat med Hillary Clintons presidentsvals kampanj. Är det något han kan ha nytta av inför det kommande valet?

Hjälpte Hillary

– Jag satt och ringde till redan övertygade demokrater och frågade dem om de kunde tänka sig att jobba för Hillary Clinton. Ett val i USA och ett i Sverige skiljer sig ganska mycket åt men visst finns det lärdomar att dra och kanske just detta om att ha en dialog med möjliga väljare, menar Martin Tollén.

– Folk är väldigt glada för att tala med oss även om de kanske inte tänkt rösta eller sympatiserar med Socialdemokraterna. De allra flesta vi möter och pratar med har en lust till att prata politik, avslutar Sofia Bjelke.