• Kirsi Landstedt kör HD på fritiden. Ett bra sätt att blåsa ur huvudet menar hon. Till vardags äger hon och driver Soleks Ekonomikonsulter. Foto: Patrik Ekström

Solek fyller tio

I tio år har Kirsi Landstedt drivit Solek Ekonomikonsulter. Ett företag som idag har enbart kvinnliga anställda.

Direkt när vi slår oss ner med den upptagna vd:n och företagaren så säger hon att hon absolut inte är någon kvinnosakskvinna. Kirsi vill gärna se att det i alla lägen handlar om kompetens och ”hjärnor” oavsett kön. Jag har förmånen av att arbeta tillsammans med duktiga och kompetenta kvinnor.

Åtta kvinnor i ett hus

– Vi har haft några män anställda här men nu har det slumpat sig så att vi är åtta stycken kvinnor i företaget. Jag tycker vi har en bra miljö här på kontoret och vi har inte den jargong som jag hört talas om kan bli när det är bara kvinnor på en arbetsplats, klargör Kirsti Landstedt nästintill omgående och sedan är det färdig pratat om saken.

Man kan sammanfatta Soleks verksamhet med att den är andra bolags ekonomi- och personalavdelning. På Solek sysslar man med allt från löpande redovisning, personaladministration, deklarationer mm till analyser av löpande verksamhet, bokslut och årsredovisningar.

Hjälper till

– Vi hjälper även till när någon ska köpa eller sälja ett bolag eller när det ska göras uppsägning där vi tar hand om allt från att förhandla med facket till att genomföra själva uppsägningen. Vi kan även gå in i bolag som operativa ekonomichefer eller personalchefer, både tillfälligt under en övergångsperiod och långsiktigt om kundens bolag inte är tillräckligt stort för att ha denna kapacitet anställd på heltid. Behövs speciella kunskaper har vi ett kontaktnät som kan hjälpa till.

Linköpings nästa

– Sedan 2003 är det här mitt företag och jag hade nästan glömt bort att vi fyller tio år nu i år. De här åren har gått så otroligt fort och jag lär mig något varje vecka. Gör jag inte det så känns nästan den veckan meningslös, menar Kirsi Landstedt vårt samtal samtidigt som hon berättar att de just nu håller på att etablera sig i Linköping och precis skaffat sig ett kontor på Klostergatan mitt i stan.

– Nu återstår bara att bemanna det, avslutar Kirsi Landstedt vårt samtal.