• I Norrköping anordnas en mängd olika arrangemang under Dansens vecka. Linköpings sportdansklubb är en av alla deltagare. Foto: Anna Ljung.

Späckat program under dansant vecka

Dancehall, balett eller boliviansk dans. Under den här veckan kan Östgötarna passa på att ta en extra svängom under Dansens vecka. I år finns det dessutom rekordmånga arrangemang att välja bland i programmet.

Sedan 2012 arrangeras Dansens vecka, som är ett samarbete mellan Region Östergötland och de östgötska kommunerna. I å r deltar tio av tretton kommuner i länet. Arrangemang sker både lokalt och regionalt dit alla dansgenrer, dansaktörer och dansintresserade bjuds in att medverka.

– Med dansens vecka synliggör vi dansen i hela regionen där alla får vara med, både amatörer, professionella, barn, unga och gamla, säger Anna Ljung, samordnare för arrangemanget.

Fler deltar

I år deltar 10 östgötska kommuner och med över 100 arrangemangspunkter i programmet slår man rekord.

–  Formen och strukturen börjar sätta sig. Fler och fler känner till Dansens vecka och fler vill vara med i arrangemanget. Dansens vecka i Östergötland har blivit ett känt arrangemang, en tradition, säger Anna Ljung.

Med sina publika arrangemang kan Norrköpingborna utmana sig i allt från lindy hop, dans fuego och dance hall till balett och dansmaraton. I Linköping blir det bland annat lunchdisko på Dahlian varje vardag.

Veckan avslutas den 29 april för att uppmärksamma internationella Dansens dag.