• Sören Sandborg i golfgymnasiets träningslokaler. Foto: Lars-Göran Bexell

Spännande miljö i Företagspark Facetten

12 000 kvadratmeter lediga ytor

I de industrihistoriska kvarteren i Åtvidaberg ligger Företagspark Facetten. Totalt finns här närmade 60 000 kvadratmeter stora ytor. I dag är 47 000 av dessa uthyrda till företag, privatpersoner och kommunen.

– För sex år sedan tog kommunen tillbaka lokalerna som tidigare låg under ett kommunalt bolag, Industribyggen, säger Sören Sandborg som är projektledare för Företagspark Facetten.

Det var för drygt 20 år sedan som kommunen tog över Facits gamla lokaler på närmare 60 000 kvadratmeter. Detta efter att kontorsmöbelindustrin gått ner i brygga, men kommunen som ny fastighetsägare skulle fortsätta möbeltillverkningen. Så var det till 2002 då verksamheten flyttade till Finland och kommunen fick helt plötsligt 25 000 kvadratmeter tomma lokaler. I dag har Företagspark Facetten runt 130 skrivna avtal med hyresgäster, det är företag, föreningar, privatpersoner och kommunen själva. Renovering och uppfräschning av lokalerna på både in- och utsidan har pågått sedan förra året och börjar nu ta form. Mellanväggar har satts upp, förråd har byggts, likaså nya toaletter och kontorslokaler med mera, med mera. Utanför "Suckarnas bro", där arbetarna på Facit en gång i tiden hade sin in- och utgång till jobbet, har nyligen parkeringen byggts om, ny asfalt, nya cykelställ, staket och belysning.

– Vi kommer att fortsätta snygga upp utemiljön framför fastigheten, säger Sören Sandborg.

Golfgymnasiet fick förra hösten lokaler för inomhusträning.

– Det var ett krav för att få fortsätta utbildningen att det finns träningsmöjligheter även under vintertid, säger Sören Sandborg.

Två konferensrum finns för uthyrningen, ett som tar 125 personer och ett som tar 25 personer.

– Vi har även byggt ett evenemangskök med tillhörande lokaler för olika event, säger Sören Sandborg.

Av de nära 70 000 kvadratmeter stora lokalerna väntar nu cirka 12 000 kvadratmeter på nya hyresgäster.

– Ja och vi känner nu att lokalerna är så pass upprustade att vi nu känner oss redo att marknadsföra oss ordentligt för att få in fler hyresgäster i Företagspark facetten, säger Sören Sandborg.