• Personalen på Pizza Hut bjöd pojken på Pannkakor. Foto: Tommy Pettersson

Spiderman på rymmen

Strax efter klockan nio i lördagsmorse ringde en förtvivlad kvinna till polisen och berättade att hon var ute och letade efter sin treåriga son som dessförinnan försvunnit från hemmet i Skäggetorp.

Pojken hade i ett obevakat ögonblick lyckats öppna ytterdörren och lämnat bostaden. Grabbens mamma hade ingen aning om vart han kunde ha tagit vägen.

Sugen på pizza?

Tjugo minuter över nio ringer dock personal från Pizza Hut på Nygårdsvägen och berättar att man nyss tagit hand om en liten pojke som befann sig vid restaurangen. En polispatrull kunde kort därefter hämta pojken och överlämna honom till hans mamma.

– Möjligen kan pojkens förmåga att agera i det dolda ha haft att göra med att han vid tillfället för försvinnandet bar en Spiderman-dräkt. Huruvida vår unga superhjälte drevs av sitt kall att skydda mänskligheten eller om han bara var hungrig framgår inte av historien. Personalen på Pizza Hut såg dock till att vår unga Spiderman fick med sig en rejäl hög med pannkakor så att han i alla fall inte skall behöva kämpa mot ondskan på tom mage, berättar vakthavande på polisens hemsida och avslutar med: Slutet gott, allting gott.