• Jesper Nilsson ska åka till simhallen i Örebro. Foto: Kajsa Nilsson
  • Lilian Kourie och Adelisa Ramadani umgås med sina familjer på lovet. Foto: Kajsa Nilsson
  • Adelisa Ramadani tycker att det är skönt att slippa skolan en vecka. Foto: Kajsa Nilsson
  • Lilian Kourie vill umgås med sina storasyskon. Foto: Kajsa Nilsson

Sport och kultur på lovet

Nu är sportlovet i full gång. Det finns massor att göra, oavsett om man tillbringat lovet på fritids eller på utflykt med familjen.

Sexåriga Jesper Nilsson går på Nygårdsskolan och har sitt livs första sportlov.

– Man leker mest på lovet och är på fritids. Vissa är hemma med familjen, säger han med erfarenhet från höstlovet. Mamma Johanna som hämtar honom berättar att de ska åka på utflykt till simhallen i Örebro.

Hemma med familjen

Lilian Kourie och Adelisa Ramadani går i trean på Nygårdsskolan och planerar att umgås med sina familjer på lovet.

– Jag ska kolla på tv, vara i stan och åka till simhallen. Man kan vara på fritids men eftersom mina föräldrar är hemma ska jag vara med dem. Jag vill också vara med mina storasyskon som går på gymnasiet. Med dem brukar jag äta ute och shoppa, säger Lilian.

– Det roligaste med sportlovet är att man får göra vad som helst och att man slipper skriva, säger Adelisa som inte har några särskilda planer för lovet.

Museiverksamhet

Fenomenmagasinet håller öppet varje dag för vetgiriga barn, Passagen har skapandeaktiviteter på lovets vardagar, Flygvapenmuseet håller kalas för Drakel och Viggo hela veckan med ballongprinsessa och magiker och Östergötlands museum har bland annat arkeologdag den 26 februari. Det är några exempel på vad som finns att göra i Linköping under lovet.

Sporta

Sportlovet brukar ofta innefatta någon fysisk aktivitet och för det håller Simhallen öppet dagligen och Hangaren har öppet i sin skatehall på eftermiddagar och kvällar. Alla skridskosugna kan åka till Stångebrohallen, bandybanan och träningshallen som alla har öppet för fri åkning på varierande tider under lovet.