• Glada barn åt lunch. Foto: Elin Ohlson
  • Mikael Larsson är verksamhetschef på Hangaren. Foto: Elin Ohlson

Sportcamp på Hangaren

Hangaren i Ryd fortsätter att satsa på unga och på sporters som skateboard, BMX-cykling och klättring. Under veckan som gick hade man ett Sportcamp där ungdomarna fick prova på och känna sig för. Allt var dessutom gratis tack vare att Hangaren fått ett stipendium från Skanska.

Sommarlovet började på Hangaren i Ryd med ett Sportcamp och denna gång hade man särskilt vänt sig till de ungdomar som finns i närområdet. Ett 30-tal killar och tjejer fick under en vecka prova på och känna sig för när det gäller en mängd olika sporter och aktiviteter. Tack vare ett stipendium från Skanska och ”Idéer för livet” så har Hangaren och dess verksamhetschef Mikael Larsson fått ta emot ett stipendium om 25 000 kronor vilket gjorde sportcampen möjlig. När Linköpings Posten besökte Hangaren så är det lunchuppehåll och både ungdomarna och ledarna åt stekt fisk, kall sås och potatis. Det såg ut att smaka bra.

Gratis att vara med

– Att vi fick de här pengarna har gjort det möjligt för alla de ungdomar kan vara med helt gratis. Många i det här området har det lite knapert ekonomiskt och Sportcamp kanske är det enda de har möjlighet att vara med på under sommaren, säger den engagerade verksamhetschefen och fortsätter:

– Sedan har vi ett samarbete med Fridtids här i Ryd så att alla får lunch och mellis också vilket gjort att de här 25 000 kronorna räckte väldigt länge. Under veckan så får ungdomarna prova mycket av det som är Hangarens kärnverksamhet som skateboard och trampolin. Därutöver kommer LFC dit och visar upp sig och sin verksamhet, Klätterklubben lär ut om hur man klättrar högt och lågt.

Grilla och chilla

– På torsdagen avslutades Sportcamp med att vi åkte till Unö där Frisksportarna har en klubbstuga. Vi fiskade, badade och grillade. Det var jättemysigt, avslutar Mikael Larsson.