• Tennislegendaren Håkan Petersson har drivit Linköpings sportcenter tillsammans med Kenneth Lindgren i sex år. Foto: Dennis Petersson
  • Squash är bara en av alla racketsporter som anläggningen erbjuder. Foto: Dennis Petersson
  • I en tid då det är brist på halltider kan sportcentret vara ett alternativ. Foto: Dennis Petersson

Sportcentret för alla aktiviteter

Racketsporterna är nummer ett, men absolut inte det enda som erbjuds på Linköpings Sportcenter. Med det bristande utbudet av halltider som råder runt om i stan vill de göra träningen tillgänglig för fler människor, i alla åldrar. "Det är nog många i samhället som rör sig alldeles för lite", säger en av ägarna Håkan Petersson.

Ta tennis, squash, badminton och bordtennis, blanda dessa med innebandy och gymverksamhet, då har du Linköping Sportcenter. Här finns något som lockar de flesta och under ett år är det över 350 000 personer som på något sätt rör sig innanför de aktivitetsfyllda portarna. Frågar du ägarna Håkan Petersson och Kenneth Lindgren, som drivit centret i lite mer än sex år, är möjligheterna till utveckling stora.

– Med den brist av lokaler som finns i Linköping borde man värna om det som finns, och där är vi en viktig kugge i samhället. Jag tycker mig ändå se att anläggningen är på uppgång, även om tennissporten har varit lite "down" ett tag. Gymverksamheten är den som ökar mest, säger Håkan Petersson och fortsätter:

– I framtiden finns det, via tillbyggnationer, alla möjligheter att utöka med en fullstor innebandyhall eller sporten paddle, som är lik tennisen, fast på en mindre yta och med en softare boll samt mindre racketar. Det är en väldigt lämplig utökning.

En bas för många

I centret har dessutom flera klubbar och föreningar, som till exempel Linköpings tennisklubb och Linköpings tennisakademi, sin bas och verksamhet, dessutom använder den nystartade Arenaskolan hallen under dagtid, vilket är ett stort lyft för sportcentret.

– Ekonomin i såna här anläggningar är ju framförallt att sälja tider under dagarna, kvällstider är däremot lättare att bli av med. När vi tog över var det första vi gjorde att införa ett internetbaserat bokningssystem, så nu har tillgängligheten ökat väsentligt, säger Håkan Petersson.

Öka tillgängligheten

De vill göra det möjligt för så många som möjligt att röra på sig, och under åren som ägare har de sett att intresset ökat. 

– Det känns som det finns ett starkt intresse idag för att röra på sig, men jag tror det är en liten klick i samhället som rör väldigt mycket på sig och sedan finns det nog många som rör sig alldeles för lite, säger Petersson och avslutar:

– Det som driver mig är den sociala biten, men även att lära ut tennissporten till andra människor. När det gäller tennisen så behöver vi nog en riktig mediastjärna för att intresset ska ta fart igen.