• Kocken Pelle Pettersson föredrar det traditionella julbordet med köttbullar, prinskorvar och senap.Foto: Fanny Miles

Sportslig julmat vid kanalen

Exotiska och kreativa julbord i all ära men på The Champ är det traditionell julmat som serveras när det vankas julbord.

Sportattiraljer och hockeymatch må verka som en annorlunda omgivning när julematen ska intas från faten men på The Champ står långbord med bland annat skinka, revbensspjäll, köttbullar och prinskorv högt på listan.

Klassiskt är bäst

Under hela december blir det hemlagat och kocken Pelle Pettersson håller sig till klassiskt.

–Vissa kockar gillar att spexa till julborden men jag gillar det traditionella, säger han. Favoriten är Janssons, köttbullar och senap.

Sport och jul

The Champ har inte alltid serverat julbord utan drog igång för blott några år sedan. Det är populärt och ofta fullsatt.

–The Champ har alltid haft bra kontakt med många företag och julbord har efterfrågats. Om vi har fullt hus har vi nog inte sport på, om det inte efterfrågas, men har vi lite mindre folk så åker nog sporten på. Vi har två rum varav det ena är mer privat om man inte vill titta på sport till exempel. Dessutom har vi alltid vårt stammisbord, informerar Pelle Pettersson. Han tror att många uppskattar att inta sitt årliga julbord, tillsammans med kollegorna, på The Champ eftersom det kan kombineras med exempelvis en hockeymatch.

Musik till kaffet

Bokar man ett helt sällskap på 50 personer följer även en trubadur med på köpet. Annars kan man dyka upp med ett litet sällskap, åtnjuta julbordets läckerheter och smaka av julölen.

Julmat blir aldrig gammalt

Trots att Pelle Pettersson lagar julemat i mängder tröttnar han aldrig på julens mumsigheter.

–Julen i sig tycker jag egentligen bara är stressig men julmat, det tröttnar jag aldrig på, säger han och skrattar.